11.12.2012 2167

04-05-2017

Tarihi yapısı ve kültürel özellikleriyle Dünya Miras Kentleri Listesine giren Safranbolu'nun Bağlar kesiminde yer alan Okulumuz 1943-1944 Öğretim Yılında "İnönü İlkokulu" adı ile eğitim-öğretime açılmış, daha sonra bulunduğu semtin isminden dolayı "Bağlar İlkokulu" adını almıştır.

Okul Öncesi Eğitimi yaygınlaştırmak için Okul Koruma Derneği çevre imkanları kullanarak Okulumuza modern bir Anasınıfının yapılmasını sağlamışlardır.

8 Yıllık Kesintisiz Zorunlu Eğitim Yasasının kabulü ile 1997-1998 öğretim yılında okulun adı "Bağlar İlköğretim Okulu"olmuş ve yeterli olmayan fiziki kapasiteyi geliştirmek  öğrencilerimize daha geniş olanaklar sunmak için kat ilavesi yapılarak Okulumuz 12 dersliğe kavuşmuştur.

Okulumuzdan mezun olup; Çukurca'da vatani görevini yaparken şehit olan Atilla Bodur'un ismi okulumuza verilmiş ve 1999-2000 Öğretim yılında okulumuzun adı "Bağlar Şehit Atilla Bodur İlköğretim Okulu" olarak değiştirilmiştir. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında okulların 4+4+4 eğitim sistemine geçmesiyle "Bağlar Şehit Atilla Bodur İlkokulu" ismini almıştır.

1943 yılından günümüze kadar Okulumuzdan mezun olup, gördükleri iyi eğitim, edinmiş oldukları bilgi ve deneyimlerle , Türkiye'nin dört bir tarafında  güzel yerlere gelmiş ve ülkemize hizmet etmiş  5000den fazla öğrencimiz olmuştur.

Kaynak: Okul Web Sitesi